Čiščenje zobnega kamna


Ali ste vedeli, da sta zobni kamen in plak, ki sta polna bakterij, glavni vzrok za nastanek kariesa ter predvsem parodontoze? Najnevarnejši je tisti kamen, ki je skrit pod dlesnijo in ga sami sploh ne opazimo. Najpogostejši znak je le občasno krvavenje dlesni.
Čiščenje zobnega kamna je temelj za preventivo in higieno, v naših ordinacijah poteka skoraj neboleče. Priporočamo redna profesionalna čiščenja, vsaj enkrat letno. Ob terapiji je nujno upoštevanje navodil za pravilno higieno – ustni higienik vas v celoti poduči o tehnikah in pripomočkih, da boste pri tem nadvse uspešni.


V vaših ustih kljub ustrezni ustnih higieni, še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih pri ščetkanju ne dosežete. Na zobeh se začne nabirati zobni kamen oziroma nastajajo madeži zaradi pitja kave, čajev, uživanja močno zabarvane hrane in kajenja cigaret. 
Zobni kamen nastane, ko mehke zobne obloge (plak) mineralizirajo in se spremenijo v trde zobne obloge, kar lahko privede do nastanka parodontalne bolezni. Ustni higienik, ki je strokovnjak na svojem področju, z ultrazvokom natančno odstrani zobni kamen nad in pod nivojem dlesni.
Mali higienski paket

100 €

Čiščenje zobnega kamna + poliranje
Veliki higienski paket

130 €

Mali higienski paket + peskanje + zapis paradontalnega stanja
Paradontalni paket

160 €

Veliki higienski paket + načrt paradontalnega zdravljenja z vključenim specialistom
Spletko